Bouwzaken


Menu Bouwzaken AutomatiseringInkoopMaterialenadviescommissie


Het Waterlandziekenhuis heeft in 2005 in het teken gestaan van nieuw- en verbouw. In maart 2005 is de nieuwbouw afgerond na een periode van ruim een jaar. In eerste instantie zijn de poliklinieken verhuisd naar de nieuwe locaties. In verband met renovatie zijn ook de overige poliklinieken tijdelijk verhuisd. De nieuw- en verbouw van het OK-complex is gezien de complexiteit in een aantal fases uitgevoerd.

In september zijn de ICU en CCU gezamenlijk verhuisd naar de nieuwbouw om ruimte te creŽren voor de renovatie van de ICU op D2. Deze renovatie loopt tot eind januari 2006. Eind 2005 is tevens een start gemaakt met de bouw van het Transitorium op C2. Door het verplaatsen van het Transitorium wordt de capaciteit van het bestaande Transitorium op D3 vergroot van 10 naar 30 plaatsen. De verwachting is dat De Zorgcirkel (die het Transitorium runt) en het Waterlandziekenhuis op deze manier patiŽnten nog beter van zorg op maat kunnen voorzien. Het aantal 'verkeerde bedden' in het Waterlandziekenhuis zal hierdoor ook in de toekomst een van de laagste in Nederland blijven. Naar verwachting wordt het nieuwe Transitorium in augustus 2006 opgeleverd.

Met de medewerking van alle specialisten, managers, hoofden en medewerkers kan de grootschalige nieuw- en verbouwoperatie succesvol worden afgerond in 2006. De verschillende stuur-, project- en werkgroepen hebben uitstekend werk verricht.

De parkeersituatie heeft zich als gevolg van de extra capaciteit op de poliklinieken problematisch ontwikkeld. De relatie met de directe omgeving is hierdoor onder druk komen te staan. Door een uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen wordt getracht de mogelijke overlast voor de buurt te voorkomen. Om de toegankelijkheid te bevorderen is de personeelsingang aan de achterzijde geopend voor het publiek.